INCDS Brasov

Bine ati venit!   Va multumim ca vizitati site-ul nostru

Statiunea silvica experimentala Brasov a fost infiintata de profesorul Alexandru Savulescu în anul 1949, la un an dupa mutarea Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere în municipiul de la poalele Tampei.

În anul1953 Statiunea a intrat în componenta I.C.E.F. Bucuresti

În momentul actual, I.C.A.S. Brasov are 102 angajati,dintre care 35 la cercetare, 33 la amenajare, 13 la proiectare investitii, 5 la cadastru-GIS, 3 la laboratorul de soluri, 3 la inventarul forestier national si 10 la bazele experimentale.

Sub privirea atentă şi competentă a profesorului Alexandru Săvulescu “Staţiunea de experimentare forestieră Braşov” a parcurs în perioada 1949-1953 primii paşi de activitate executând analize de seminţe pentru unităţile de producţie şi colaborând anual cu ICFS-ul la câte 10 teme de cercetare

9th International Beaver Symposium (9th IBS)

 

18 – 22 Septembrie 2022, Brasov

Al 9-lea simpozion internațional pe teme de castor are loc la Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania din Brașov cu scopul de a conecta cercetători și idei, susținând și îmbunătățind cunoștințele despre specia castor. Lucrările prezentate în cadrul evenimentului vor avea ca temă comună: Castorii și rolul lor în părdurile ripariene.

9th IBS este organizat de INCDS “Marin Drăcea”, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov și Fundația Carpați, având ca sponsori: Twelve IT, Direct Hunting și Dextercom.

Termenul de trimitere al rezumatelor este 15 iulie 2022, participanții având oportunitatea de a se înscrie până în 15 august 2022.

Pentru mai multe informații legate de eveniment, puteți accesa website-ul oficial al simpozionului: https://9internationalbeaversymposium.com/.